PUBLICACIONES 2009



REVISTAS


  • CHICÓN, R., BELLOQUE, J., ALONSO, E., LÓPEZ-FANDIÑO, R. Antibody binding and functional properties of whey protein hydrolysates obtained under high pressure. Food Hydrocolloids (2009) 23 593-599

  • CONTRERAS, M. M., CARRÓN, R., MONTERO, M.J. RAMOS, M., RECIO, I. Novel casein-derived peptides with antihypertensive activity. International Dairy Journal (2009) 19 566-573

  • GÓMEZ-RUIZ, J.A. Identification of novel angiotensin-converting-enzyme- inhibitory peptides from ovine milk proteins by CE-MS and chromatographic techniques. Electrophoresis (2009) 30 3496

  • GÓMEZ-RUIZ, J.A., CORDEIRO, F., LÓPEZ, P., WENZL, T. Optimisation and validation of programmed temperature vaporization (PTV) injection in solvent vent mode for the analysis of the 15+1 EU priority PAHs by GC-MS. Talanta (2009) 80 643-650

  • GÓMEZ-RUIZ, J.A., WENZL, T. Evaluation of gas chromatography columns for the analysis of the 15+1 EU priority polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs). Analytical and Bioanalytical Chemistry (2009) 393 1697-1707

  • MARTOS, G., LÓPEZ-FANDIÑO, R., MOLINA, E. Phospholipid interaction with ovalbumin and the influence on its immunoreactivity and allergenicity after digestion. Allergy (2009) 64 85

  • MIGUEL, M., CONTRERAS, M.M., RECIO, I., ALEIXANDRE, A. ACE-inhibitory and antihypertensive properties of a bovine casein hydrolysate. Food Chemistry (2009) 112 211-214

  • MOLINA, E., JIMÉNEZ-SAIZ, R., CONTRERAS, P., BELLOQUE, J., ALONSO-LEBRERO, E. Immunoreactivity of native and processed egg white chicken ovomucoid after gastroduodenal digestión. Allergy (2009) 64 542-543

  • MOLINA, E., JIMÉNEZ-SAIZ, R., CARRILLO, W., LÓPEZ-FANDIÑO, R., ALONSO-LEBRERO, E. Digestibility and allergenicity of native and glycosylated egg white chicken lysozyme. Allergy (2009) 64 543.

  • ORTIZ-CHAO, P., GÓMEZ-RUIZ, J.A., RASTALL, R. MILLS, D., CRAMER, R., PIHLANTO, A., KORHONEN, H., JAUREGI, P. Production of novel ACE-inhibitory peptides from β-lactoglobulin using Protease N Amano. International Dairy Journal (2009) 19 69-76

  • QUIRÓS, A., CONTRERAS, M., RAMOS, M., AMIGO, l., RECIO, I. Stability to gastrointestinal enzymes and structure–activity relationship of β-casein-peptides with antihypertensive properties. Peptides (2009) 30 1848–1853



EDICIÓN DE LIBROS


  • FONTECHA, J. RECIO, I., PILOSOF. A. M. Funcionalidad de componentes lácteos. CEE Limencop, S. L. Alicante. ISBN: 978-84-613-4260-0

  • LÓPEZ-FANDIÑO, R., MEDINA, I. La alimentación en el siglo XXI. CSIC-Los libros de la catarata. ISBN-CSIC: 978-84-00-08822-4



CAPITULOS DE LIBROS


  • HERNÁNDEZ-LEDESMA, B., CONTRERAS, M. M., RECIO, I., RAMOS, M. Péptidos Antihipertensivos derivados de proteínas lácteas. En Funcionalidad de componentes lácteos. (2009). Editores: F. J. Fontecha, I., Recio, A.M. Pilosof. Editorial: CEE Limencop, S. L. Alicante. ISBN: 978-84-613-4260-0. pp. 305-326

  • LÓPEZ-EXPÓSITO, I., GÓMEZ-RUIZ, J. A., CARRILLO, W., RECIO, I. Actividad antibacteriana de péptidos lácteos. En Funcionalidad de componentes lácteos. (2009). Editores: F. J. Fontecha, I., Recio, A.M. Pilosof. Editorial: CEE Limencop, S. L. Alicante. ISBN: 978-84-613-4260-0. pp. 275-304

  • MOLINA, E., CHICÓN, R., BELLOQUE, J., LÓPEZ-FANDIÑO, R. Alergia a proteínas lácteas. En Funcionalidad de componentes lácteos. (2009). Editores: F. J. Fontecha, I., Recio, A.M. Pilosof. Editorial: CEE Limencop, S. L. Alicante. ISBN: 978-84-613-4260-0. pp. 197-222

  • MORENO, F. J., LÓPEZ-FANDIÑO, R. Estructura y funcionalidad del glicomacropéptido bovino. En Funcionalidad de componentes lácteos. (2009). Editores: F. J. Fontecha, I., Recio, A.M. Pilosof. CEE Limencop, S. L. Alicante. ISBN: 978-84-613-4260-0.pp. 223-249

  • RECIO, I., DE LA FUENTE, M. A., JUÁREZ, M., RAMOS, M. Bioactive components in sheep milk. En Bioactive Components in Milk and Dairy Products. (2009). Editor: Y. W. Park. Editorial: Wiley-Blackwell, Ames, Iowa. ISBN 978-0-8138-1982-2. pp 83-104

  • RECIO, I., LÓPEZ-FANDIÑO, R. Peptides. En Handbook of dairy foods analysis. (2009). Editores: L. Nollet, F. Toldrá. Editorial: Taylor & Francis Group. ISBN: 978-1-4200-4631-1, pp. 33-77

  • RECIO, I. F.J. MORENO, R. LÓPEZ-FANDIÑO. Glycosylated dairy components: their roles in nature and ways to make use of their biofunctionality in dairy products. En Dairy-derived ingredients: food and nutraceutical uses. (2009). Editora: M. Corredig. Editorial: Woodhead Publishing. ISBN: 978-1-84569-465-4, pp. 170-211

  • VILLAMIEL, M., LÓPEZ-FANDIÑO, R., SORIA, A. C., CORZO-MARTÍNEZ, M., MORENO, F. Obtención de seroproteínas funcionales via reacción de Maillard. En Funcionalidad de componentes lácteos. (2009). Editores: F. J. Fontecha, I., Recio, A.M. Pilosof. Editorial: CEE Limencop, S. L. Alicante. ISBN: 978-84-613-4260-0. pp. 179-196

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